Recuphout Draagt de Fakkel Over: Vanderstraeten Schrijnwerkerij Ontvangt de Circubuild-Award

Als recente winnaars van de Circubuild-award, heeft Recuphout de eer om de fakkel door te geven aan de volgende pionier in de circulaire bouwsector. Het was met grote vreugde dat we Vanderstraeten's schrijnwerkerijafdeling (VDS) aankondigden als de nieuwste ontvangers van deze prestigieuze onderscheiding.

VDS heeft onlangs een schoolproject in Boutersem voltooid waarbij ze een gevel creëerden met ons gerecupereerde hout, een primeur voor hen in het circulair bouwen. Dit ambitieuze project illustreert prachtig het potentieel van hergebruikt hout in de bouwsector.

Wat bijzonder interessant is, is de verrassing van VDS over de kosten van het gerecupereerde hout. Hans Beullens, bedrijfsleider van VDS, vertelde ons:

"Ik dacht dat de planken net duurder zouden zijn, omwille van de arbeid die erin was gekropen: het uit elkaar halen van de fruitkisten, waar nodig nagels afvijlen ... "

Maar tot zijn verbazing waren onze planken juist goedkoper dan nieuwe planken.

Met deze ontdekking heeft VDS ervaren wat wij bij Recuphout al lang weten: circulair bouwen is niet alleen ecologisch verantwoord, het kan ook economisch voordelig zijn. De keuze van de gemeente Boutersem voor gerecupereerd hout werd zo niet alleen een ecologisch, maar ook een economisch verantwoorde beslissing.

Het is hartverwarmend om te zien hoe ons gerecupereerd hout de circulaire economie in de bouwsector stimuleert. Het verhaal van VDS toont aan dat het mogelijk is om economisch en ecologisch verantwoorde keuzes te maken.

We feliciteren VDS hartelijk met hun succes en hun welverdiende Circubuild-award. We kijken ernaar uit om te zien hoe zij en anderen de circulaire economie blijven stimuleren met hun innovatieve en duurzame bouwpraktijken. We nodigen u van harte uit om meer te lezen over deze spannende ontwikkelingen en de ervaringen van VDS in circulair bouwen. Het volledige artikel over de toekenning van de Circubuild-award aan VDS is hier te vinden. We hopen dat hun verhaal u inspireert om ook de mogelijkheden van circulair bouwen te verkennen.